ro

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Cand arta poate substitui cu usurinta o stare de spirit autentica, inseamna ca reuseste sa treaca dincolo de panza si sa ajunga la inimi. Asa se intampla cu picturile suprarealiste devenite esarfe matasoase, semnate de Hamid Nicola Katrib, artist, arhitect si designer de interior.

Simbolurile care se regasesc constant in tablourile lui Hamid amintesc de libertate in starea ei pura, ca bataia din aripi a unei randunici. Impreuna cu pastelurile fine si compozitia aerisita, colectiile de picturi inglobeaza stari dintre cele mai diferite, impunand calm, voluptate si armonie desavarsita.

Tablourile suprarealiste se citesc in cheia fabulelor inspirate de viata cotidiana, unde pasarile, omizile, fluturii, cireasa rosie reprezinta tipologii si stari umane. Pasarile sunt personaje cu rol diferit pe scena vietii, exact ca in realitate; fluturii simbolizeaza sensibilitate, efemeritatea frumosului, bucuriile valoroase dar trecatoare; omizile intruchipeaza rolul oportunistului ce are o dorinta obsesiva de transformare, de a deveni ceea ce nu este; iar cireasa rosie poate fi inteleasa ca tentatia omniprezenta sau chiar motivatia de a accede la un nivel superior.

Inspiratia cotidiana pentru aceste picturi minuțios simbolizate este si motivul pentru care ele au fost transferate pe matasuri si asteapta sa fie purtate in lumea intreaga. Atentia la detalii si gandirea structurata ale Corinei Stoian, alaturi de viziunea artistica a pictorului Hamid Nicola Katrib au condus la crearea conceptului Efemere – o colectie de esarfe de matase care duc mai departe, printr-o atingere fina, emotiile si trairile care ne fac umani si atat de vii.